Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

> Elektroničko dostavljanje priloga uz PD Obrazac | Knjižnica za računovođe
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja: 

Elektroničko dostavljanje priloga uz PD Obrazac

Garancija 19.4.2013, , Izvor: Verlag Dashöfer

Ako se porezna prijava podnosi elektroničkim putem, na istovjetan se način podnose i prilozi kao privitak uz elektronički obrazac, koji se obvezno prilaže uz poreznu prijavu a koji moraju biti istovjetni izvornim ispravama ili dokumentima. Odredbama Pravilnika o podnošenju poreznih prijava, propisani su standardi koji se odnose na neophodne uvjete potrebne za ostvarivanje elektroničke komunikacije s Poreznom upravom, odnosno minimalni kriteriji kojima je potrebno udovoljiti za elektroničko preuzimanje datoteke s podacima.

Radi zaprimanja poreznih prijava i drugih priloga elektroničkim putem, Porezna uprava je dužna osigurati potrebnu programsku podršku odnosno aplikativni softver, dok su porezni obveznici dužni osigurati sve tehničke preduvjete potrebne za elektroničku komunikaciju. Na zahtjev poreznog tijela, porezni obveznik je obvezan omogućiti pristup i preuzimanje dokumenata u elektroničkom obliku koji su pohranjeni na njegovom računalnom sustavu.

Međutim, sukladno čl.2. st. 3 i 4. Pravilnika o podnošenju poreznih prijava, porezni obveznik nije dužan slati obvezne priloge putem sustava ePorezna ako je u trenutku slanja podnesaka na službenim web stranicama Porezne uprave objavljeno da ne postoji mogućnost preuzimanja priloga kao datoteke s podacima.

Pri tome, ako za to postoje tehničke mogućnosti, datoteke s podacima koji su po sadržaju istovjetni obveznim prilozima, Porezna uprava može preuzimati i sa web-servisa ili iz elektroničkih registara trećih osoba. Stoga će se na službenim web-stranicama Porezne uprave objavljivati popis koji će sadržavati podatke o web-servisima i elektroničkim registrima trećih osoba te datotekama podataka za koje postoji mogućnost preuzimanja podataka.

Pristup imaju samo pretplatnici modula: 
KR profi | KR profi plus | KR profi plus & HSFI, MSFI | KR profi plus & HSFI, MSFI & Plaće

 

Modul koji imate na raspolaganju:
%usermoduletitle

Prednosti KR profi:
  • UR profi = 30 novih stručnih članaka svaki mjesec

  • Obavijesti o zakonskim izmjenama

  • Garancia aktualnosti i ispravnosti sadržaja

  • Usluga odgovora stručnjaka na Vaša pitanja

  • Brzo pretraživanje sadržaja uz pomoć pojmovne tražilice

 >>više o KR profi

Získajte viac informácií o moduloch UAD profi

Trebate savjet pri odabiru pravog modula?