Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

Isplata naknade plaće zbog komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem | Knjižnica za računovođe
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja: 

Isplata naknade plaće zbog komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem

Garancija 1.1.2009, , Izvor: Verlag Dashöfer

4.5.4 Isplata naknade plaće zbog komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem

Ksenija Vugrin i grupa autora

Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju određeno je da naknadu plaće trudnicama koje su na bolovanju zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem obračunava i isplaćuje od prvog dana bolovanja HZZO i to u visini 100 % od osnovice s time da taj iznos ne može biti viši od najvišeg iznosa mjesečne naknade plaće koji se isplaćuje na teret sredstava HZZO (sada je taj iznos 4 257,28 kn).

Osiguranica koja je stupila na bolovanje zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem dostavlja poslodavcu pisanu obavijest o trajanju bolovanja na posebnoj propisanoj tiskanici koju izdaje izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite na prijedlog izabranog doktora ginekologa.

Potvrda o plaći

Budući da poslodavac nema obvezu od prvog dana i za cijelo vrijeme bolovanja zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnoćom i porođajem isplaćivati naknadu plaće uputit će osiguranicu nadležnoj službi HZZO, prema mjestu prebivališta (odnosno boravka) koja će od prvog dana isplaćivati naknadu plaće. Poslodavac u tu svrhu ispunjava Potvrdu o plaći u koju unosi podatke o plaći koja je osiguranici isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu.

Prilikom podnošenja zahtjeva nadležnoj službi HZZO za isplatu naknade plaće osiguranica prilaže Izvješće o bolovanju koje izdaje nadležni izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite te Potvrdu o plaći.

Pristup imaju samo pretplatnici modula: 
KR profi plus & HSFI, MSFI & Plaće

 

Modul koji imate na raspolaganju:
%usermoduletitle

Prednosti KR profi:
  • UR profi = 30 novih stručnih članaka svaki mjesec

  • Obavijesti o zakonskim izmjenama

  • Garancia aktualnosti i ispravnosti sadržaja

  • Usluga odgovora stručnjaka na Vaša pitanja

  • Brzo pretraživanje sadržaja uz pomoć pojmovne tražilice

 >>više o KR profi

Získajte viac informácií o moduloch UAD profi

Trebate savjet pri odabiru pravog modula?