Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

> JOPPD obrazac - putni nalozi | Knjižnica za računovođe
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja: 

JOPPD obrazac - putni nalozi

13.1.2014, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:
Koje su obveze radnika kojem isplaćujemo putne naloge i ostale neoporezive naknade koje prijavljujemo preko obrasca JOPPD? Postoji li neki zakonski iznos koji smije primiti? Plaća li porez na to i mora li podnijeti por. prijavu?

Odgovor:

Radnik nema obveza za primitke koji mu se isplaćuju kao neoporezivi primici koji se ne smatraju dohotkom a koji se evidentiraju JOPPD obrascem. Isplatitelj ima obvezu iskazati podatke kroz JOPPD obrazac za primitke, porez na dohodak i prirez te doprinose za obvezna osiguranja na dan isplate ili do 15. u mjesecu za prethodni mjesec za neoporezive primitke koji se ne smatraju dohotkom. Ne postoji zakonsko ograničenje u  iznosu koji bi radnik smio primiti temeljem neoporezivih primitaka već propisani iznos koji se smatra neoporezivim po isplati, npr. visina dnevnice u RH za službeni put na kojem se provede više od 12h iznosi 170,00 kuna dnevno… Isplate neoporezivih primitaka radnicima moraju se temeljiti na stvarnim poslovnim događajima koji su obavljeni i isplaćeni temeljem vjerodostojne poslovne dokumentacije. Porez se ne plaća na neoporezive primitke određene Zakonom o porezu na dohodak. Ukoliko poslodavac isplaćuje primitke iznad propisanog neoporezivog iznosa, u tom slučaju se više isplaćeni iznos oporezuje. Radnik ne podnosi poreznu prijavu za neoporezive primitke koje je ostvario kod poslodavca tijekom godine.   Pristup imaju samo pretplatnici modula: 
KR profi | KR profi plus | KR profi plus & HSFI, MSFI | KR profi plus & HSFI, MSFI & Plaće

 

Modul koji imate na raspolaganju:
%usermoduletitle

Prednosti KR profi:
  • UR profi = 30 novih stručnih članaka svaki mjesec

  • Obavijesti o zakonskim izmjenama

  • Garancia aktualnosti i ispravnosti sadržaja

  • Usluga odgovora stručnjaka na Vaša pitanja

  • Brzo pretraživanje sadržaja uz pomoć pojmovne tražilice

 >>više o KR profi

Získajte viac informácií o moduloch UAD profi

Trebate savjet pri odabiru pravog modula?