Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

> Vođenja evidencije o radnicima i radnom vremenu | Knjižnica za računovođe
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja: 

Vođenja evidencije o radnicima i radnom vremenu

18.12.2012, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:
Tko je u osnovnoj školi zadužen da objedini liste o evidenciji radnog vremena uposlenika i preda ih računovođi za obračun plaće?

Odgovor:

Obveza vođenja evidencije o radnicima i radnom vremenu radnika, propisana je za svakog poslodavca u Republici Hrvatskoj odredbom čl. 4. Zakona o radu (Narodne novine br. 149/09, 61/11, na snazi od 1. siječnja 2010. godine), pa se ta obveza nesumnjivo odnosi i na osnovne škole.

Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima (Narodne novine br. 37/11, na snazi od 1. svibnja 2011. godine) propisan je konkretan sadržaj te evidencije i način njezinog vođenja, a u odnosu na osnovne škole i druge odgojno-obrazovne ustanove ima i jednu posebnu odredbu o tome da su podaci o radnom vremenu zaposlenih u školama, koji se unose u evidenciju o radnom vremenu, prilagođeni naravi njihovog rada na način da se posebno evidentiraju samo normirani oblici rada (čl. 8. st. 6. citiranog Pravilnika). Niti jedan od navedenih propisa ne ulazi u unutarnju sistematizaciju radnih mjesta i opis poslova svakog konkretnog radnog mjesta kod određenog poslodavca, pa je na poslodavcu samome da ustroji svoje službe odnosno radnike na način za koji smatra da bi mogao dovesti do pravovremenog ispunjavanja svih zakonskih obveza, uključujući ovdje i vođenje evidencije o radnicima i njihovom radnom vremenu (zapravo: o svim podacima relevantnim za radni odnos radnika kod toga poslodavca).Pristup imaju samo pretplatnici modula: 
KR profi | KR profi plus | KR profi plus & HSFI, MSFI | KR profi plus & HSFI, MSFI & Plaće

 

Modul koji imate na raspolaganju:
%usermoduletitle

Prednosti KR profi:
  • UR profi = 30 novih stručnih članaka svaki mjesec

  • Obavijesti o zakonskim izmjenama

  • Garancia aktualnosti i ispravnosti sadržaja

  • Usluga odgovora stručnjaka na Vaša pitanja

  • Brzo pretraživanje sadržaja uz pomoć pojmovne tražilice

 >>više o KR profi

Získajte viac informácií o moduloch UAD profi

Trebate savjet pri odabiru pravog modula?