danas je 1.12.2022

ONLINE RAZGOVOR

Dobrodošli na rubriku za stručne online razgovore portala www.racunovodja.hr. Ovdje u vrijeme održavanja online razgovora možete postavljati pitanja iskusnim stručnjacima o temama s kojima se susrećete u praksi. Možete postaviti pitanje na koje će Vam stručnjak odmah odgovoriti. Pitanje možete postaviti pod svojim imenom ili anonimno. Stručni online razgovor se odvija uvijek u određeno vrijeme o kojem ćete biti unaprijed obaviješteni na stranicama portala. Na online razgovor se ne morate ranije prijavljivati. 

Sljedeći stručni online razgovor je: 

%nextchat

Obračun PDV-a na trostrani posao

Trostrani posao definiran je u Zakonu o porezu na dodanu vrijednost, čl. 10. st. 1. Riječ je o isporuci istog dobra u kojoj sudjeluju tri porezna obveznika iz tri različite države članice Europske unije, pri čemu postoje dva obavezno-pravna odnosa kupoprodaje dobara, a samo jedno fizičko kretanje tih dobara (dvije isporuke i samo jedan prijevoz dobara). Trostrani posao je transakcija između tri porezna obveznika iz tri različite države članice, kada se ista dobra prevoze ili otpremaju od prvog isporučitelja neposredno posljednjem kupcu. Postoji nekoliko varijanti trostranih poslova, te je za svaku propisan način evidentiranja i prikazivanja u PDV evidencijama. Uz prave trostrane poslove postoje i „lažni“ trostrani poslovi koji zahtijevaju sasvim drugačiji računovodstveni tretman. Sve što vas zanima o ovoj problematici saznajte u našem online razgovoru.

Stalni je sudski vještak za računovodstvo i financije pri Trgovačkom sudu u Zagrebu. Bila je dugogodišnji profesor knjigovodstva u Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu. Dugi niz godina bavi se računovodstvenim consultingom. Bila je predavač na nekoliko međunarodnih konferencija iz područja računovodstva. Predavačica je i redovita suradnica portala Knjižnica za računovođe. Napisala je preko stotinu stručnih računovodstvenih članaka te je odgovorila na veliki broj pitanja klijenata. Osim navedenog, bavi se i poslovnim edukacijama i in house savjetovanjima gdje individualnim pristupom rješava računovodstvene probleme. Titulu doktorice znanosti stekla je 2022. godine na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. 
Žao nam je, sudjelovati mogu samo prijavljeni korisnici!
Registrirajte se u besplatne enovine
Input:
ONLINE SEMINARI

Najave pravnih zakonskih izmjena koje nas očekuju od 1.1.2023.

Predavač: Ivan Vidas, struč.spec.oec.

Datum: 13.12.2022

Vrijeme: 10:30 - 11:30

Ovdje se možete prijaviti na ovaj webinar

Računovodstvene i porezne izmjene od 1.1.2023

Predavač: Mira Ognjan, dr.sc.

Datum: 15.12.2022

Vrijeme: 14:30 - 15:30

Ovdje se možete prijaviti na ovaj webinar

Ako ste naš pretplatnik, ulogirajte se na portal kako bi se prijavili na online seminar.

Registracija je obavezna!

Popis seminara i prijavu možete obaviti OVDJE.

PRAKTIČNE INFORMACIJE
Tečajna listina HNB 30.11.2022
 1 EUR7,55 Kn (+0,01)
 1 USD7,27 Kn (+0,07)
 1 GBP8,74 Kn (+0,03)
 1 CZK0,31 Kn (+0,01)
 100 JPY5,27 Kn (+0,05)
Druge valute
Dohodak Stopa poreza na dohodak
do 30.000,00 kn 24 %
više
Putni troškovi
Dnevnice u inozemstvu - visina dnevnica za sve strane zemlje
Kilometri - također, možete pronaći udaljenost od grada do grada u Hrvatskoj
ostalo
On-line razgovor
Kalkulator zateznih kamata