Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Mycrosoft Dynamics NAVISION I fiskalizacija računa

5.8.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.13.2.5 Mycrosoft Dynamics NAVISION I fiskalizacija računa

Vesna Varšava, bacc.oec.

Mi smo kuća koja implementira i održava poslovni sustav Microsoft Dynamics NAVISION.

Naš korisnik koji je registriran za maloprodaju i veleprodaju građevinskog materijala i keramike postavio je pitanje:

Je li moguće/dozvoljeno veleprodajnom kupcu iz maloprodaje prodati robu za koju je zakonom propisan tuzemni prijenos porezne obveze - plaćanje virmansko?

Je li moguće/dozvoljeno veleprodajnom kupcu iz maloprodaje prodati robu za koju je zakonom propisan tuzemni prijenos porezne obveze - plaćanje gotovinom?

Postoji li obveza slanja porezne klauzule za fiskalizaciju takvog računa?

Kako je navedeno u mišljenju Središnjeg ureda Porezne uprave od 22/02/2019. (Broj klase:410-19/19-02/19; Urudžbeni broj:513-07-21-01/19-2):

„Člankom 10. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 106/18) izvršena je dopuna odredbe članka 75. stavka 3. Zakona o PDV-u te je u isti dodana nova točka g) kojom se propisuje da je porezni obveznik upisan u registar obveznika PDV-a u Republici Hrvatskoj obvezan platiti PDV kada mu se obavi isporuka betonskog čelika i željeza te proizvoda od betonskog čelika i željeza (armatura).

Isporukom betonskog čelika i željeza te proizvoda od betonskog čelika i željeza (armatura) smatra se isporuka čelika za armiranje betona neovisno od koje vrste čelika je sastavljena te neovisno o nazivu koji se upotrebljava (betonski čelik, betonsko željezo, armatura, armaturno željezo i sl.), a koji se koristi za armiranje betonskih konstrukcija i može se pojaviti u obliku žica, šipki, rešetki, mreža i drugog te ima funkciju pojačavanja čvrstoće betona.

Slijedom navedenog, mišljenja smo da se proizvodi namijenjeni korištenju u svrhe armiranja betonskog čelika iz ranije navedenog popisa smatraju dobrima iz članka 75. stavka 3. točke g) Zakona o PDV-u na koje se primjenjuju odredbe o prijenosu porezne obveze kada se njihova isporuka odvija između

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: