danas je 5.2.2023

Input:

Nepovezane uplate u JOPPD obrascu Online razgovor

22.5.2015, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje 1: Poštovana, što znači vrsta nepovezane uplate 2 - uplata je neispravna nije u skladu s naredbom?

Odgovor 1: To znači da prilikom uplate je upisan neispravan poziv na broj. Poziv na broj prema naredbi mora biti u obliku: oznaka prihoda-OIB tvrtke-oznaka izvješća JOPPD, npr. za mirovinsko 1.stup za JOPPD obrazac predan 31.01.2015. treba biti => 8168-OIB-15031.

Pitanje 2: Zanima kako ću kreirati obrazac SNU i pregledati nepovezane uplate jer sam imala već takve poruke od porezne uprave upravo vezane za određene JOPPD obrasce i nepovezane uplate. 

Odgovor 2: Poštovana, kad se ulogirate na e-poreznu idete na obrasci i na polju JOPPD desno Vam se otvara prozorčić gdje Vam je pri dnu napisano Nepovezane uplate. Kada kliknete na to dolazite na SNU, koji ima 4 kartice. Na prvoj - Nepovezane uplate ćete vidjeti sve nepovezane JOPPD obrasce i uplate. Obrazac kreirate tako da kliknete lijevo na specificiraj, te ćete dalje ići na dodaj zahtjev i izabrati nepovezanu uplatu koju trebate ispraviti.

Pitanje 3: Što kada želimo ispraviti nepoveznau uplatu oznake 0 i 1, kako operativno to izvesti? 

Pitanje 3:  Oznaka 0 označava da za navedenu uplatu nije poslan JOPPD obrazac. Prvo što trebate utvrditi da li se navedena uplata odnosi na neki predani JOPPD ili isti uopće nije poslan. Tada kliknete lijevo na Specificiraj, dodaj zahtjev i odaberete nepovezanu uplatu. Ako se uplata odnosi na JOPPD koji npr. 15120 a uplaćeno je pod 15090, tada izaberete vrstu posla 1 -