Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Pravo na rodiljni dopust

10.4.2018, , Izvor: Verlag Dashöfer

16.4 Pravo na rodiljni dopust

dipl. iur. Morana Krušarovski

Zaposlena, odnosno samozaposlena majka za vrijeme trudnoće, poroda i njege novorođenog djeteta, ima pravo na rodiljni dopust. Ona rodiljni dopust koristi u trajanju od 28 dana prije dana očekivanog poroda i koristi ga neprekidno do 70. dana nakon rođenja djeteta i to je obvezni rodiljni dopust. Zaposlena majka ili samozaposlena majka može početi koristiti rodiljni dopust i 45 dana prije dana očekivanog poroda, ako je to potrebno prema nalazu i ocjeni izabranog doktora ginekologa.

Nakon 70. dana nakon rođenja djeteta majka može koristiti dodatni rodiljni dopust, koji obuhvaća razdoblje od proteka obveznog dijela rodiljnog dopusta do navršenih 6 mjeseci djetetova života.

Sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama dan očekivanoga poroda utvrđuje izabrani doktoropće/obiteljske medicine na prijedlog izabranog doktora ginekologa iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. Navedeno znači da samo ugovorni doktor HZZO-a može dati prijedlog i utvrditi pravo na bolovanje, odnosno pravo na obvezni rodiljni dopust. Rodiljni dopust se može nakon proteka obveznog dijela (koji traje do 70. dana nakon rođenja djeteta) koristiti i kao pravo na rad s polovicom punoga radnog vremena, s tim da ga u tome slučaju korisnik/ica koristi nakon 6. mjeseca djetetova života u onolikom trajanju u kojem je to pravo korišteno do navršenih 6 mjeseci djetetova života, a najduže do navršenih 9 mjeseci života djeteta. Zakonom je propisano da u slučaju da je dijete prerano rođeno, rodiljni dopust se produžuje za onoliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno.

Naknada plaće za vrijeme rodiljnog dopusta

Zaposleni, odnosno samozaposleni korisnik za vrijeme korištenja prava na rodiljni dopust do navršenih 6 mjeseci života djeteta ima pravo na naknadu plaće u visini 100% od osnovice za naknadu plaće. Uvjet za to jest ispunjavanje staža osiguranja u trajanju od najmanje 12 mjeseci neprekidno prije korištenja odnosnog prava, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine. Navedena osnovica utvrđuje se sukladno propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Ta naknada plaće je delimitirana, odnosno nije ograničena najvišim iznosom naknade plaće koja se isplaćuje na teret HZZO-a (iznos koji je limitiran do 4.257,28 kn).

Dalje u tekstu navodi se primjer slučaja u kojem osiguranica stupa u korištenje obveznog rodiljnog dopusta dana 27. ožujka 2018. godine. U predhodnom šestomjesečnom razdoblju koje predhodi mjesecu u kojem je nastupio osigurani slučaj, koje služi kao obračunsko razdoblje za utvrđivanje osnovice za naknadu plaće za vrijeme korištenja prava na rodiljni dopust isplaćeno je svih 6 plaća. Osiguranica ima i staž osiguranja više od 12 mjeseci neprekidno, odnosno 18 mjeseci s prekidima, u posljednje dvije godine prije stupanja na rodiljni dopust.

Primjer 1. Potvrda o plaći u slučaju korištenja prava na rodiljni dopust – delimitirana naknada plaće – osiguranica ima ispunjen uvjet staža od 12 mjeseci, odnosno 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine – način obračuna.

Preuzmite obrazac Potvrda o plaći

U slučaju korištenja prava na rodiljni dopust osiguranice koja ima plaću iz Primjera 1. naknada plaće obračunava i isplaćuje za mjesec ožujak 2018. godine na sljedeći način.

Rodiljni dopust započet:  27.3.2018.  
Obračunsko razdoblje:  01.09.2017.-28.02.2018..  
 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: