Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Trošak plaće izaslanih radnika (INO-DOH obrazac)

1.12.2017, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:

Poduzeće iz Hrvatske ima izaslane radnike u Republiku Njemačku. S obzirom da su izaslani duže od 183 dana, dohodak je oporeziv u Republici Njemačkoj. Naše poduzeće nema podružnicu u Njemačkoj, pa me zanima na koji način provesti troškove tog dohotka jer ga isplaćujemo iz firme u Hrvatskoj.U Njemačkoj imamo knjigovođu koji radi obračun tih plaća i svaki mjesec nam ih dostavlja. Po tim obračunima se vrši isplata dohotka. Osnovno pitanje: Možemo li te troškove isplaćivati na ovaj način i kako ih evidentirati?

Odgovor:

Kada je riječ o plaći izaslanih radnika, prednost pred Zakonom o porezu na dohodak imaju Ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Budući da izaslani radnik ostaje u osiguranja s osnove radnog odnosa u Hrvatskoj, sva prava iz socijalnih osiguranja koristi na temelju obveznog osiguranja (troškove zdravstvene zaštite, naknade za bolovanje, prava iz mirovinskog osiguranja..) Poslodavac u tuzemstvu i za cijelo vrijeme izaslanja radnika na rad u drugu državu obvezan je obračunavati i plaćati doprinose. Doprinosi se plaćaju u skladu sa Zakonom o doprinosima, Pravilnikom o doprinosima. Bez obzira na to, isplaćuje li se plaća u Hrvatskoj ili u drugoj državi u koju je radnik, izaslan izvor dohotka je jednak te se i oporezuje kao dohodak od nesamostalnog rada.

Postoje tri uvjeta koja moraju biti zadovoljena za ovakvo isplaćivanje plaće. To su:

  • radnik boravi u drugoj državi u razdoblju ili razdobljima koja ukupno ne traju dulje od 183 dana u bilo kojem uzastopnom dvanaestomjesečnom razdoblju koje počinje ili završava u predmetnoj kalendarskoj godini ili da boravi u razdoblju koja ne traju dulje

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: