Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Ustupanje radnika drugome povezanom društvu u zemlji ili u inozemstvu

18.1.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

2020.01.2.2 Ustupanje radnika drugome povezanom društvu u zemlji ili u inozemstvu

Vesna Varšava, dipl.oec

Pitanje:

Zaposlenik je prijavljen i radi u mjestu X. Tri dana u tjednu ide na rad u mjesto Y, a sestrinska firma radi na poslovima kontrole proizvodnje i postavljanja proizvodnih procesa kao i druge slične poslove vezane za proizvodnju, te mu isplaćujemo terinski dodatak po danu 200,00kn uz prethodno donešenu Odluku. Troškove noćenja za zaposlenika knjižimo kao noćenje na službenom putu 4605 za što dobijemo fakturu izdanu na mjesto X.

Molimo objašnjenje za navedenu situaciju.

Odgovor:

Prema odredbama Zakona o radu poslodavci koji su organizirani kao trgovačka društva mogu ustupiti svoga radnika drugome povezanom društvu u zemlji ili u inozemstvu.

Povezani poslodavci dužni su sklopiti pisani sporazum o ustupanju radnika koji mora sadržavati podatke o poslodavcima, radniku, datumu početka i završetka privremenog ustupanja, mjestu rada i poslovima na kojima će radnik raditi kod poslodavca kojemu je privremeno ustupljen, plaći i dodacima na plaću te trajanju redovitoga radnog dana ili tjedna. Sporazum povezanih poslodavaca može se realizirati samo ako radnik kojega se ustupa na njega dade pisanu suglasnost. Dajući suglasnost na sporazum, radnik pristaje da u ograničenom vremenskom razdoblju radi kod povezanog poslodavca, možda na drugim poslovima i za drugačiju plaću u odnosu na

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: